تغذیه در افسردگی
علائم افسردگی مانند از دست دادن علاقه، بی حوصلگی، ناامیدی، بی خوابی، بی اشتهایی، عدم تمرکزکافی، بی قراری و خستگی می باشد.
استرس زمانی رخ می دهد که سلولهای مغزی دچار تخریب شوند و ...
عنوان | پاسخ | بازدید | توسط |
![]() |
0 | 1027 | mey6565 |
![]() |
0 | 1235 | mey6565 |
![]() |
0 | 672 | mey6565 |
![]() |
0 | 806 | meysam50048 |
![]() |
4 | 1281 | meysam50048 |
![]() |
2 | 1019 | meysam50048 |
![]() |
0 | 611 | admin |
![]() |
0 | 807 | admin |
![]() |
0 | 623 | admin |
![]() |
0 | 568 | admin |
![]() |
0 | 455 | admin |
![]() |
0 | 440 | mey6565 |
![]() |
0 | 444 | mey6565 |
![]() |
0 | 520 | mey6565 |
![]() |
0 | 478 | mey6565 |
![]() |
0 | 456 | mey6565 |
![]() |
0 | 406 | mey6565 |
![]() |
0 | 1066 | mey6565 |
علائم افسردگی مانند از دست دادن علاقه، بی حوصلگی، ناامیدی، بی خوابی، بی اشتهایی، عدم تمرکزکافی، بی قراری و خستگی می باشد.
آشنایی با خواص شیر درون نارگیل آب نارگیل مایع داخل میوه نارگیل یکی از نوشیدنیهای مغذی، نشاط آور و انرژیزای طبیعی با ارزش غذایی بالا است. آب نارگیل در داخل میوه سبز نارگیل وجود دارد و موهبت طبیعت برای بشر است. این مایع پرخاصیت سرشار از ویتامینها، املاح معدنی، آمینواسیدها، کربوهیدراتها، آنتیاکسیدانها، آنزیمها و سایر املاح است.
برای دیدن شرح تکمیلی به ادامه مطلب بروید...
خواص گل گاوزبان بسیار است. روغن گل گاوزبان خطر فشار خون را کاهش می دهد. در این مطلب خواص گل گاوزبان را با هم مطالعه می کنیم.
مواد لازم برای چهار عدد مینی همبرگر
گوشت چرخ کرده 300 گرم
پیاز درشت یک عدد
قسمت سفید یک نان باگت
شیر 1.4 پیمانه
پنیر تست ورقه ای چهار عدد
نمک و فلفل سیاه و روغن به مقدار لازم
پودر سیر 1.4 قاشق چایخوری
نان همبرگر کوچیک چهار عدد
گوجه فرنگی و خیارشور و کاهو برای سرو
سس مایونز یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
قسمت سفید یکی از نونها رو در بیارید و روش شیر بریزید و بگذارید تا نون نرم بشه.
پیاز رو رنده کنید. پیاز، گوشت، نان خیس شده در شیر و نمک و فلفل و پودر سیر رو مخلوط کنید.
گوشت رو چهار قسمت کنید و به شکل همبرگر فرم بدید.( اندازه همبرگر ها رو کمی بزرگتر از قطر نون در نظر بگیرید چون موقع پخت کمی جمع میشه.
دو طرف همبرگر رو سرخ کنید.
سرآشپر باید هم واسه خودش فرق بگذاره دیگه اون بزرگه مال منه!(فکر نکنین شکمو هستم ها)
روی هر کدوم از همبرگر ها یک ورق پنیر بگذارید و در تا به رو بگذارید تا پنیر کمی ذوب نرم بشه.
روی نون رو کمی مایونز بمالید. چون نون های همبرگر بزرگ هستند ما معمولا از مینی همبرگر استفاده میکنیم که کاملا هم سیر میشیم ولی اگه شما از نون همبرگر معمولی استفاده میکنید مایه گوشت رو سه قسمت کنید تا همبرگر های بزرگتری داشته باشید.
کاهو و گوجه و خیار شور بگذارید و روش هم چیز برگر رو نصف نون رو روش بگذارید و در کنار خانواده یک فست فود سالم و خوشمزه نوش جان کنید.
مواد لازم برای 2 نفر : مرغ بدون پوست و استخوان 175 گرمپیاز 1عدد کوچک هویج 2 عدد متوسط کرفس 2 ساقه متوسط روغن مایع 1 قاشق غذاخوری
مرغ بدون پوست و استخوان 175 گرم پیاز
1عدد کوچک
هویج 2 عدد متوسط
کرفس 2 ساقه متوسط
روغن مایع 1 قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
روش تهیه :
ابتدا مرغ ، پیاز ، هویج و کرفس را خرد می کنیم. مرغ و پیاز را به مدت 5-4 دقیقه تفت دهید. سپس هویج و کرفس را اضافه کنید و همه ی مواد را به مدت 2-1 دقیقه ی دیگر تفت دهید.
در این مرحله مقداری نمک و یک لیوان آب اضافه کنید و روی حرارت ملایم به مدت30-20 دقیقه قرار دهید تا سبزیجات نرم و مرغ پخته شود.
مواد را در صافی بریزید تا آب آن خارج شود. سپس سبزیجات و مرغ را در مخلوط کن پوره کنید. آب خوراک را به آن بیفزایید ( البته آب خوراک نباید زیاد باشد ، چون خوراک غلظت خود را از دست می دهد ). می توانید در یک ظرف تعدلدی برگ کاهو قرا دهید و خوراک را روی آن بریزید و اطراف آن را با گوجه فرنگی تزیین کنید.
نکته :
در صورت تمایل می توانید باقیمانده خوراک را در فریزر نگهداری کنید و برای طعم بیشتر و بهتر می توانید به جای آب از عصاره مرغ استفاده کنید، اما به مقدار نمک غذا توجه کنید.
انرژی کل 500 کیلو کالری
بسياري از مواد غذايي باارزش در صورت استفاده بي رويه يا نابه جا مي توانند مضر باشد.
در خصوص سفید شدن مو، جدا از مورد وراثت و ژنتیک، موارد دیگری نیز دست اندر کار هستند که مورد تغذیه از مهمترین آنهاست.
در واقع نقایص و کمبودهای تغذیهای، عامل مهمی برای از دست دادن رنگ و شفافیت مو هستند. غذاهایی مصرف کنید که سرشار از ویتامین و مواد معدنی باشند که رنگ موها را حفظ کرده و علاوه بر آن از دیگر خواص سلامتی آنها نیز بهرهمند شوید.
سبزیجات برگی
برای استفاده از ویتامینهای B از سبزیجات برگی تیره رنگ مصرف کنید. پوست سر شما برای تولید سلولهای قرمز خون که اکسیژن و مواد غذایی را منتقل میکنند از ویتامین B6 و B12 مصرفی شما استفاده میکنند.
رنگ مو به هورمونها مربوط میشود و ویتامین B12 نیز نقش مهمی را در تولید هورمون بر عهده دارد.
شکلات
مس نقش اساسی در تولید ملانین - منبع رنگ مو - دارد. کمبود مس در بدن میتواند منجر به سفید شدن مو شود. برای بهرهمندی از این ماده، مصرف شکلات نیمه شیرین میتواند گزینه خوبی باشد. از دیگر غذاهای سرشار از مس میتوان به عدس و قارچ نیز اشاره کرد.
ماهی سالمون
سلنیوم موجود در این غذای دریایی با تنظیم تولید هورمون و مبارزه با رادیکالهای آزاد به شفافیت و درخشش مو کمک موثری میکند و از سفید شدن زودهنگام مو پیشگیری میکند.
انواع توت
مصرف انواع توت به خصوص توتفرنگی راه خوشمزهای برای کسب فراوان ویتامین C است. یکی از عملکردهای مهم ویتامین C کمک به تولید ونگهداری کلاژن سالم (نوعی بافت رابط درون فولیکولهای مو ) است و با رادیکالهای آزاد که منجر به فرآیند پیری میشوند مبارزه میکند.
بادام
برای دستیابی به ویتامین E و مس، بادام بخورید. بادام را به عنوان میان وعدهای سالم میل کنید . محققان میگویند مصرف بادام میتواند سطح کلسترول بد را کاهش دهد.
دیابت و بیماری های متابولیک ناشی از چاقی به دلیل شیوع روزافزون چاقی در کشور ما و نیز سایر کشورها در طی سال های اخیر شیوع پیشرونده ای داشته است، طوری که باعث شده همه ی ما کم و بیش در بین آشنایان و اقوام خود مبتلایان به این بیماری مزمن را داشته باشیم.
جالب است بدانید حتی انجام تغییرات کم در عادات غذایی، به ویژه در افرادی که شیوه غذایی کاملا غلطی دارند و در سنین جوانی مبتلا به دیابت نوع دو شده اند، می تواند تغییرات قابل ملاحظه ای را در میزان قند خون و نیز چربی های خون ایجاد نماید. آنچه باید پس از تغییر در رژیم غذایی بدان توجه نمایید آن است که معمولا تغییر سایز به ویژه در مبتلایان به چاقی شکمی، زودتر از سایر تغییرات ایجاد می شود و پس از آن تغییرات قند خون را مشاهده می کنید و پس از آن تغییرات وزنی را. لذا در مورد مقاومتی که بدن شما در مراحل اولیه نسبت به تغییرات وزن نشان می دهد نگران نباشید، زیرا هدف اولیه از داشتن رژیم غذایی در دیابت، کنترل قند خون است و پس از آن، کاهش وزن نیز میسر خواهد شد.
پس به طور خلاصه باید گفت اگر شما مبتلا به دیابت نوع دو هستید، لازم نیست از غذای معمول خود دست بکشید، بلکه با تغییر شیوه غذایی و داشتن عادات غذایی صحیح می توانید سلامتی خود را برگردانید. لذا از اجرای رژیم های غذایی معجزه آسا و سخت پرهیز کنید.
در مراحل اولیه برای پیروی از یک برنامه غذایی سالم، نیاز به دوره های کوتاه مدت مشاوره تغذیه خواهید داشت، ولی این بدان معنا نیست که شما باید همیشه از آن نوع غذاها استفاده نمایید و یا همیشه تحت نظر کامل در انتخاب نوع غذای خود باشید. بلکه شما در آن دوره ها یاد خواهید گرفت که با افزایش اطلاعات تغذیه ای و از آن مهم تر تغییر در رفتارهای خود و ایجاد انگیزه لازم برای ادامه آن رفتارها، شیوه تغذیه سالم را عملی سازید.
در بیمارانی که نمی توانند خود را با یک برنامه غذایی سالم و سازگار با شرایط خانواده تطبیق دهند، استفاده از یک برنامه ی غذایی دقیق که در آن میزان کربوهیدرات ها و به ویژه انواع قندهای ساده به طور کامل محدود شده باشد ( برنامه شمارش کربوهیدرات) کمک کننده خواهد بود. ولی در همین افراد نیز به تدریج می توان رفتارهای غذایی صحیح را که از آزادی عمل بیشتری برخوردار است، تجربه نمود.
دكتر حسن مظفری متخصص تغذیه گفت: جنبههای ارزش غذایی در ماهی متنوع بوده و از مهمترین آنها وجود پروتئین و چربیهای امگا 3 است؛ به طوری كه وجود این منابع غذایی در ماهی از نظر كمی و كیفی قابل قبول است.
این متخصص تغذیه اظهار كرد: آبزیان در مقایسه با سایر گروههای غذایی از اهمیت بیشتری برخوردارند و مهمترین آنها را ماهیها تشكیل میدهند كه از محصولات عمده مصرفی در این دسته میباشد.
وی گفت: ارزش غذایی ماهی دارای جنبههای مختلفی است كه یكی از آنها پروتئین ماهی است. با توجه به این كه موادغذایی مختلف میتوانند منبع پروتئین باشند ولی پروتئینها به دو دسته كامل و ناقص تقسیم میشوند. وی درباره پروتئین كامل و ناقص اظهار كرد: پروتئینهای كامل، همه اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن را دارا بوده و از لحاظ هضم نیز راحتتر هستند و از این نظر با پروتئینهای ناقص تفاوت دارند. دكتر مظفری اظهار كرد: وجود پروتئین از نظر كمی و كیفی در ماهی قابل قبول است و میتواند نقش مهمی در رشد افراد در حال رشد و همچنین در افراد آسیب دیده، بهبود جراحتهای سوختگی و آسیبهای ورزشی ایفا كند.
ماهی، مفید برای بیماران قلبی و دیابتی
وی تصریح كرد: با توجه به این كه ماهی منبعی از ویتامینهای مختلفی از جملهD ،K ،A و... است و دارای ارزش غذایی بالایی میباشد، مصرف آن برای تمام سنین و تمام افراد توصیه میشود و محدودیت خاصی ندارد.
این متخصص تغذیه به ایسنا گفت: یكی از دلایل اهمیت ویژه ماهی از نظر ارزش غذایی، وجود چربی ماهی است كه به امگا 3 معروف است و برای سلامتی مناسب است. از آنجایی كه مهمترین منبع این چربی نیز ماهیها هستند مصرف این ماده غذایی به افراد دیابتی و مبتلایان به بیماری قلبی و فشار خون توصیه میشود. همچنین این چربی به صورت دارو در بازار دارویی نیز به صورت مكمل در دسترس است.
وی با بیان این كه املاح موجود در ماهی كلسیم، روی، مس و آهن است، خاطرنشان كرد: ماهیهایی كه همراه با استخوان مصرف میشوند، بیشتر میتوانند در تامین كلسیم موثر بوده و به درمان راشیتیسم، نرمی استخوان و آرتروز كمك كنند. همچنین مصرف این گونه ماهیها برای اطفال و مادران باردار و شیرده توصیه میشود.
سرانه مصرف ماهی در ایران 5 كیلوگرم
این متخصص تغذیه یادآور شد: سرانه مصرف ماهی در كشور ما 4 الی 5 كیلوگرم است؛ به طوری كه در كشور ژاپن این میزان به 75 كیلوگرم میرسد و این مهم نشان دهنده این است كه كشور ایران در بین دیگر كشورها از رتبه پایینتری نسبت به مصرف و حتی پرورش ماهی برخوردار است. همچنین دلیل دیگر این مساله، عدم آگاهی از پخت صحیح و متنوع ماهی به عنوان یك ماده غذایی مهم و دارای تنوع است. ضمن این كه سلامت ماهی مصرفی نیز قابل اهمیت است.
چای شیرین، پنیر، کره، مربا، شیر، عسل، تخم مرغ، آب میوه و خامه. اینها خوراکی های رایج صبحانه ما هستند و اغلب ما در صبحانه مان یک یا چند قلم از اینها را مصرف می کنیم. بحث ما درباره یکی از همین اجزاست: خامه..
خیلی ها خامه را بیشتر از سایر خوراکی های صبحانه دوست دارند و بعضی ها هم در سایر وعدههای غذایی شان از آن استفاده می کنند و برای درست کردن انواع دسر و کیک از آن کمک می گیرند.
گفتگوی زیر با خانم دکتر نسرین امیدوار، رئیس انجمن تغذیه ایران درباره خامه و ارزش غذایی اش است.
خانم دکتر! خامه جزو لبنیات است یا جزو چربیهاست؟
خامه از نظر فرآیند تولیدش جزو فرآوردههای لبنی است و مانند سایر اعضای خانواده اش سفید رنگ است اما به دلیل میزان چربی بالا و از نظر گروه بندی برحسب ریزمغذی ها و موادی که تا حدودی انرژی را از مواد چرب تامین می کنند، در گروه چربی ها دسته بندی می شود. در مورد كره و سرشیر هم همین طور است.
خامه واقعا مغذی است؟
بله. مواد غذایی موجود در خامه، همانند شیر است. در خامه با افزایش درجه جدا سازی، مقدار ویتامین های محلول در آب كاهش یافته ولی ویتامین های محلول در چربی افزایش پیدا می كند. مثلاً غلظت ویتامین A در خامه با 10 درصد چربی، 2 تا 3 برابر بیشتر از شیر كامل است و در خامه با 40 درصد چربی 8 تا 12 برابر بیشتر است. از دست دادن ویتامین C و اسید فولیك نیز در خامه قابل توجه است. در طول استریلیزاسیون نیز از دست دادن قابل توجه ویتامین ب12 اتفاق می افتد.
خامه چه طور تهیه می شود؟
برای تهیه خامه پیش از عمل هموژنیزاسیون، لایه چربی روی شیر خام را که به سرشیر معروف است، برمی دارند. این چربی، خامه نام می گیرد.
در صنعت، برای سرعت بخشیدن به تجمع چربی شیر روی سطح آن، از دستگاه سانتریفیوژ استفاده می کنند.
خامه مفید است یا مضر؟
خامه با توجه به محتوای چربیاش، انواع مختلفی دارد:
خامه کم چرب که 12 درصد چربی دارد. خامه زده شده و سفت شده که 30 درصد از آن را چربی تشکیل می دهد. خامه سنگین که 36 درصد چربی دارد. خامههای پرچرب که در اغلب فروشگاهها به فروش می رسند نیز 40 درصد چربی دارند و در تهیه انواع غذا و دسرها از این نوع استفاده می شود.
خامه چه فرقی با سرشیر دارد؟
سرشیر همان طور که از نامش پیدا است خامهای است که از سطح شیر گرفته می شود. به طور کلی دو نوع خامه وجود دارد. خامه پخته و خامه نپخته. خامه پخته خامهای است که پس از جوشانده شدن شیر را خنک کرده و سپس چربی های تجمع یافته در آن جمع آوری می شوند، این نوع خامه سالم تر است. در خامه نپخته تنها چربی هایی که بعد از چرخ شدن شیر سرد در سطح آن جمع می شود، برمی دارند که مصرف این نوع خامه بسیار خطرناک است چرا که ممکن است این نوع خامه آلوده به انواع باکتری ها از جمله سل، بروسلا، لیستریا و استافیلوکوک باشد و انواع بیماری های اسهالی را به همراه آورد.
چرا برخی خامه ها غلیظ ترند؟
میزان چربی روی قوام خامه اثر دارد. خامه هایی با چربی بیشتر، قوام ظاهری بالاتری دارند. ویژگی های چربی مانند نقطه ذوب بالا تأثیر خاصی روی قوام آن دارد. غلظت خامه در طول انبارمانی افزایش می یابد. علت این امر تجمع تدریجی گویچههای چربی و تقویت ساختمان بلورین خامه در ارتباط با به هم پیوستن تدریجی مسیلهای كازئین و ایجاد ساختار كمپلكس است.
خامه را چه طور نگهداری کنیم؟
خامه حتما باید در یخچال در دمای 4 درجه و به مدت 6 روز نگهداری شود. نگهداری بیشتر آن به سبب لاکتوباسیلهای فراوانی که دارد سبب ترش شدن آن می شود. در هر گرم شیر 15 میلیون میکروب وجود دارد که بعد از این مدت میکروب ها فعال شده و سبب بیماری زایی می شوند.
خامه های فله ای یا باز هم بهداشتی اند؟
اگر در شرایط بهداشتی پخته و سرد شوند، بله! اما اگر از شیر سرد و نجوشیده تهیه شده باشند حتما عامل بیماری خواهند بود. زمانی که می خواهید خامه بخرید، یک اصل کلی را باید همیشه به خاطر بسپارید و آن این که خامه حتما تحت شرایط بهداشتی و نظارت دقیق تهیه شده و شماره پروانه وزارت بهداشت، تاریخ تولید و انقضا داشته باشد. بهتر است خامه هایی خریداری شود که بسته بندی و پاستوریزه شده باشند.
شما خوردنش را توصیه می کنید؟
همانطور که گفتم، خامه چون دارای کالری زیادی است، مصرفش برای کسانی که تمایل به کنترل وزن خود دارند، توصیه نمی شود. بهتر است یا محدود شود، یا اینکه به طور کلی مصرف نشود. افرادی که دارای چربی خون بالا هستند، به طور کلی توصیه می شود که این ماده را از رژیم غذایی خود حذف و همانند سایر گروه چربی ها آن را مصرف کنند. افراد معمولی و سالم که دارای وزن طبیعی هم هستند، برای پیشگیری از افزایش وزن بهتر است از گروه چربی ها و خامه کمتر و یا با کنترل بیشتری استفاده کنند.
مصرف خامه برای کودکان که در برنامه غذایی خود نیاز به انرژی بیشتری دارند، مخصوصا کودکان زیر سه سال، خوب است. برای کودکان بزرگ تر و پیش دبستانی هم خوردن خامه مفید است اما چه بهتر که بخش اعظم صبحانه را تشکیل ندهد.
مصرف انواع خامه با طعم های مختلف مثلا خامه خرما، خامه عسل و خامه شکلات چه طور؟
خامه مفید است یا مضر؟
اینها معمولا طعم دهندههایی هستند که به خامه اضافه می شوند. از آنجایی که خود خامه دارای درصدی چربی و دارای کالری بالا است، اضافه کردن این مواد نه تنها سبب افزایش میزان کالری می شود بلکه چون دارای قند هم هستند، وجود این قند در کنار چربی ها مقدار انرژی خامه را دو چندان کرده بالطبع مضرات آن هم برای افراد چاق یا دارای اضافه وزن چند برابر می شود.
بنابراین اگر قرار است از این نوع خامه ها مصرف شود، برای افراد معمولی و سالم بهتر است میزان آن کمتر از خامه خالص باشد.
خامه نسبت به سایر لبنیات مزیتی هم دارد؟
نه، خامه مزیتی بر سایر لبنیات ندارد. بنابراین در افرادی که می خواهند همچنان سلامت خود را حفظ کنند قطعا بهتر است مصرف نشود. چون در ازای همان مواد مغذی، انرژی زیادی را دریافت خواهند کرد.
دستورات تهیه یک دسر فوق العاده خوشمزه،مقوی و پر از انرژی.
مواد لازم :
بیسکوئیت لیدی فینگر : 12 عدد
زرده تخم مرغ : 3 عدد
شکر : نصف لیوان
پودر نارگیل : نصف لیوان
پنیر ماسکارپونه : 200 گرم
خامه : 200 گرم
قهوه فوری : 2 قاشق چایخوری
پودر کاکائو و شکلات : مقدار لازم
طرز تهیه :
برای تهیه کرم تیرامیسو داخل کاسه ای زرده های تخم مرغ را با شکر بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.
2 قاشق چایخوری قهوه فوری را در نصف لیوان اب یا شیر سرد حل کنید و به زرده ها اضافه نمائید سپس پنیر ماسکارپونه ، خامه و پودر نارگیل را نیز اضافه کنید ، تمام مواد را با همزن بزنید تا یکدست شوند.
کف لیوان های سرو تیرامیسو مقداری بیسکوییت لیدی فینگر تکه شده بریزید و تا نصف لیوان از کرم اضافه کنید ، مقداری دیگر بیسکوییت تکه شده بریزید سپس تا بالای لیوان را با کرم پر کنید.
مقداری پودر کاکائو روی مواد بپاشید و در انتها نیز برای تزئین مقداری شکلات روی ان رنده کنید ، لیوان های تیرامیسو را به مدت 3 – 5 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا خوب سرد شود.
نکته ها :
بهترین نوع قهوه برای این دسر قهوه اسپرسو میباشد اما میتوانید از پودر قهوه فوری یا پودر نسکافه هم استفاده کنید.
1.میتوانید بجای پنیر ماسکارپونه از همان مقدار پنیر خامه ای استفاده کنید ، در صورت تمایل مقداری موز حلقه شده به لایه میانی تیرامیسو اضافه کنید.
2.میتوانید به جای بسکویت پتی بور از نان لطیفه هم استفاده کنید.
3.در هنگام اضافه کردن خاک قند مراقب باشید بعد از مخلوط کردن مواد شیرینی انها بیش از حد نشود و مواد را قبل از مخلوط کردن بیش از حد شیرین نکنید.
4.ابتدا تخم مرغ و خامه را اماده کرده و بعدا پنیر را از یخچال بیرون بیاورید تا شل نشود.
5.امیدوارم لذت ببرین.
غذایی مناسب برای رشد کودکان
مواد لازم :
قلم یا عصاره ی قلم 1 لیتر
عدس و ماش خشک و آسیاب شده 2 ق غذاخوری
1 عدد پیاز متوسط خرد شده
1 عدد هویج ریز خرد شده
1 عدد سیب زمینی ریز خرد شده
نصف پیمانه برنج
1 ق غذا خوری پاستای ریز یا برنجی
نمک و زردچوبه به مقدار کم
نخود سبز 2 ق غذا خوری
طرز تهیه:
یک عدد قلم گاو را بپزید و عصاره اش را تهیه کنید یا خود قلم را با آب بگذارید تا جوش بخورد سپس پیاز را بریزید هویج سپس سیب زمینی را پودر آسیاب شده ی عدس و ماش را هم اضافه کنید و در آخرنخود سبزو برنج و پاستا و نمک و زردچوبه را نیز اضافه کنید و بگذارید به آرامی بپزد تا زمانی که لعابی شد آنوقت سوپ را با کمی آب لیموی تازه به کودک بدهید می توانید این سوپ را نیز فریز کنید و هفته ای 2 بار به کودک در وعده ی ناهار به او بدهید .
طرز تهیه دسر بسیار خوشمزه با توت فرنگی و طالبی
مواد تشکیل دهنده :
طالبی : 300 گرم
ورقه ژلاتین : 6 عدد
توت فرنگی : 10 الی 15 عدد
خامه : برای تزئین
دنت طالبی : 1 لیتر
طرز تهیه :
اول پوست طالبی را گرفته و سپس آن را با قسمت درشت رنده ، رنده می کنیم .
بعد 1 لیتر نوشیدنی شیر طالبی دنت را داخل ظرفی ریخته و روی شعله گاز قرار می دهیم .
ورقه های ژلاتین را به ظرف روی حرارت اضافه می کنیم .
سپس طالبی رنده شده را نیز داخل ظرف ریخته و آرام آن را هم می زنیم و صبر می کنیم که مایع ما بجوشد .
ورق های ژلاتین در این حرارت حل می شوند ، خوب هم می زنیم تا سر نرود و ورق های ژلاتین به کف ظرف نچسبد .
وقتی خوب حل شد و جوشید ، آن را از روی حرارت برمی داریم و مایع را داخل ظرف مورد نظرمان که از قبل آماده کرده ایم ( ترجیحاً شیشه ای باشد ) می ریزیم .
حالا سطح مایع درون ظرف را صاف می کنیم و 30 دقیقه صبر می کنیم تا بخار آن برود و بعد آن را داخل یخچال قرار می دهیم تا سفت شود و یا به اصطلاح خودش را بگیرد .
اکنون توت فرنگی ها را حلقه حلقه کرده و آن را با سلیقه روی دسر قرار می دهیم .
و در آخر نیز با خامه روی توت فرنگی ها و دسر را تزئین می کنیم .
مربای به جهت مصرف در صبحانه و عصرانه
مواد لازم:
به، 2 کیلوگرم
شکر، 2 کیلوگرم
آب لیمو ترش، 2 تا 3 قاشق سوپخوری
دانه هل، نصف قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
ابتدا بهها را پوست کنده و به صورت هلال ببرید. هر یک از برشهای هلالی شکل را نیز به دو نیم تقسیم کنید.
پس قابلمهای از جنس مس آماده کرده و برشهای به را به همراه حدود 5 تا 6 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید تا بهها کمی بپزند.
حالا ابتدا شکر را اضافه کرده و سپس دانههای هل را بیفزایید و بگذارید تا مربا با همان حرارت ملایم بپزد.
به هنگام پختن، به تغییر رنگ داده و قرمز میشود، در نتیجه شربت آن نیز به همان رنگ درمیآید. بنابراین وقتی که شربت به، غلیظ شده و در واقع مربا آماده شد، نوبت به اضافه کردن آب لیمو ترش تازه میرسد.
بعد از اینکه آب لیمو را اضافه کردید، فقط چند جوش زدن کافی است و سپس بلافاصله آن را از روی شعله اجاق گاز بردارید و کنار بگذارید تا سرد شود.
نکته یک: هنگام پختن به، حدود 3 الی 4 ساعت باید در ظرف بسته و شعله اجاق گاز نیز کم باشد بعضیها از دمکنی برای خوشرنگ شدن مربا پس از پخت آن استفاده میکنند.
نکته2: برای زیباتر شدن نمای این مربای خوشطعم شما میتوانید با استفاده از قالبهای شیرینیپزی بهها را نیز به شکلهای مختلف قالب زده و بقیه مراحل را با بههای فرمدار ادامه دهید.
در ضمن مربای به را با به رندهشده نیز میتوان درست کرد. این نوع مربا باب طبع بچههای کوچک و افراد سالمند است.
روش دیگر:
به را پس از پوست کندن و خرد کردن در قابلمهای بریزید و روی آن شکر بپاشید. به شکری را بیش از 24ساعت همانطوری بگذارید تا آب پس دهد. حالا پس از این مدت، به را روی شعله اجاقگاز قرار دهید و بگذارید که در آب خودش پخته و رنگ بیندازد.
خواص بیشمار روغن گل سرخ به خاطر اجزای موجود در آن است. این خواص شامل خاصیت نشاطآوری، ضدتب، ضدعفونت، ضد اسپاسم، ضد ویروسی، مسهل صفرا، ضد یبوست و ... است.
بیشک گل رز از زیباترین گلها در تمام دنیا است و تا به امروز قصهها و حکایتهای زیادی راجع به این گل شنیدهاید. حتماً کسی که هیچ اطلاعی از خواص آن نداشته باشد، باز هم از زیبایی آن لذت میبرد.
روغن گل رز از بخار دادن گلبرگهای تازه گل رز به دست میآید که حاوی ترکیبات بسیاری مثل سیترونلول، سیترال، کارون، استات سیترونلیل، اتانول، فارنسول، متیل اُژنول، نرول، نوتانول و ... است.
از تأثیرات عاطفی و روانی این گل تقریباً همه باخبریم، پس اجازه دهید از خواص پزشکی روغن گل سرخ بگوییم.
تقویتکننده بدن و قوای جنسی
روغن گل رز باعث تقویت لثهها، ریشه موها، پوست، عضلات، رودهها، رگهای خونی، جلوگیری از ریزش موها، از بین رفتن دندانها و موارد بسیار دیگر میشود و علاوه بر تمام این موارد قوای جنسی را نیز تقویت میکند.
ضد اسپاسم
روغن گل سرخ به طرز معجزهآسایی گرفتگی سیستم تنفسی، رودهها و سایر اعضای بدن را کاهش میدهد. در ضمن برای درمان کشیدگی عضلانی و درد شکم نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
داروی اشتهاآور
روغن گل رز علاوه بر خواص بالا، اشتهاآور نیز میباشد. شکم را روان میکند، التهابات جسمی را کاهش میدهد و باعث عملکرد بهتر بدن و جلوگیری از ایجاد عفونت در بدن میشود.
بهبود عملکرد کبد
سلامت کبد باعث بهبود عملکرد آن میشود. روغن گل رز، کبد را قوی و سالم نگه میدارد و باعث عملکرد صحیح آن میشود و از عفونی شدن آن نیز جلوگیری میکند.
ضدویروس
برای محافظت در برابر ویروسها و یا واکسینه کردن، بهتر است از این روغن استفاده کنید. روغن گل رز از شما در برابر عفونتهای ویروسی محافظت میکند.
سلامت کبد باعث بهبود عملکرد آن میشود. روغن گل رز، کبد را قوی و سالم نگه میدارد و باعث عملکرد صحیح آن میشود و از عفونی شدن آن نیز جلوگیری میکند
ضد تب
بیمارانی که دچار تب بالا هستند، با این روغن میتوانند از شر این وضعیت خلاص شوند. روغن گل رز باعث کاهش التهابات و تب میشود.
نشاطآور
روغن رز باعث افزایش و تقویت حس خود دوستی، اعتماد به نفس، امید و قدرت روحی روانی میشود و با افسردگی مقابله میکند. افرادی که از افسردگی رنج میبرند، بهتر است از این روغن استفاده کنند. این روغن به زندگی شما امید میدهد. به همین دلیل از آن در رایحه درمانی زیاد استفاده میشود تا القا کننده افکار مثبت و احساسات خوشایند باشد.
ضد یبوست
در هیچ جای دنیا هیچ دارویی مۆثرتر از روغن گل رز برای رفع یبوست نیست. این روغن بدون آنکه عوارض و خطراتی به دنبال داشته باشد، روی رودهها اثر میگذارد.
آرامبخش
روغن گل رز مثل دارویی بسیار قوی اعصاب را آرام میکند و باعث افزایش توان برای رویارویی با شوکهای ناگهانی میشود. همچنین اختلالات ناشی از افزایش سن را کاهش میدهد.
تقویت کننده پوست
روغن گل رز برای اولین بار در قرن دهم تقطیر شد. امروزه نیز به طور عمده عصاره گل رز در این کشور تولید می شود که برای تهیه مقدار کمی از آن به تعداد زیادی برگ گل رز نیاز است. از روغن رز به صورت غلیظ و مخلوط شده با روغن های دیگری مانند بادام، هسته انگور و... استفاده می شود.
این روغن به صورت موضعی نیز استفاده می شود. استنشاق بخار آن، احساس خوشحالی و امید در فرد به وجود می آورد. تقویت کننده ریشه مو و پوست است. رگ های خونی کوچک را منقبض می کند و برای متوقف کردن جریان خون، روی زخم ها یا بریدگی ها مالیده می شود.
لکه های مربوط به جوش، آکنه و زخم ها را کم رنگ می کند.
کمپرس با آب سرد یا ولرم حاوی روغن گل رز، دردهای مزمن از جمله گرفتگی عضله به علت قاعدگی یا سردرد را تسکین می دهد.
سایر خواص
این روغن باعث تولید منظم هورمونهای بدن میشود و آنها را متعادل نگه میدارد. از بهترین روغنها برای افزایش درخشندگی پوست و جوانی است. همچنین ایجاد احساس شادی نموده و به درمان سردرد کمک میکند و در درمان آسم، کم آبی بدن و برخی عفونتهای خاص دیگر نیز مۆثر است.
v 21.0 Final |
v 27.0.1453.93 |
v 6.0.316.0 |
v 2013 v13.0.1.4190 |
v 6.16 Build 2 |
Pro 9.0.4 r10 |
v 9.9.5 Full |
v 13.0.3000.138 |
v12.5.01900 |
v 4.20 Final |
v 3.6.0.87 |
v 11.5.0.228 |
v 4.1.1.13 |